dimecres, 12 de juliol de 2017

El procés participatiu avança a batzegades


El procés participatiu per decidir quins equipaments es fan al barri del Poble Sec els propers anys avança de manera irregular, segons els veïns que hi estan més implicats.
Durant les últimes setmanes s’han fet diverses reunions en les que s’ha constatat una tendència dirigista per part de l’empresa encarregada de dinamitzar el procés. Els veïns es queixaven de poca participació en la gestió del procés i d’opacitat informativa.
Aquest malestar va ser debatut en l’última reunió del grup motor del procés participatiu que es va fer el 5 de juliol. Segons els veïns, tant l’empresa com els representants municipals es van comprometre a modificar la dinàmica de treball mostrada fins el moment. En aquest sentit, poc abans de la reunió van facilitar els documents de propostes requerits temps enrere.
Entre aquests documents hi havia la síntesi de les aportacions dels veïns que van participar en la jornada que es va fer a l’Espai Bombers el 20 de juny amb l’assistència d’un centenar de persones.
En aquesta sessió els assistents van suggerir que al Poble Sec manquen espais per joves, equipaments per gent gran i per infants. També es va assenyalar que les entitats del barri precisen espais d’assaig i magatzem i d’exposicions. Es va assenyalar que falten espais de co-working i centres de formació post obligatòria, com ara un institut de formació professional. Altres necessitats recollides van ser la d’albergs pels sense llar, més equipaments esportius, espais verds i lavabos públics.
El primer equipament a satisfer algunes d’aquestes necessitats seria la Casa de la Premsa quan se n’hagi fet la remodelació. En aquest sentit, a la reunió posterior del grup motor es va comentar la possibilitat que s’acabi fent una part del procés participatiu dedicada específicament a aquest edifici, tal com havia demanat la comissió veïnal.
Altres espais que van sorgir a la conversa de la sessió amb els veïns van ser el Palau d’Esports, l’edifici de Fecsa, la Ciutat del Teatre i el pavelló d’Itàlia. També es va parlar d’ampliar la biblioteca, la ludoteca o els espais disponibles als baixos de la piscina municipal.
La propera cita del procés participatiu serà al carrer, a la plaça dels ocellets, tocant al Paral·lel, amb motiu de la Festa Major. En principi es volia instal·lar una paradeta per dinamitzar la participació ciutadana, però ara es valora afegir-ne dues més per salvar la llarga distància que té el barri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada