dissabte, 15 de juliol de 2017

Aquesta tardor s'escollirà l'equip d'arquitectes que rehabilitarà la Casa de la Premsa


L'Ajuntament farà un concurs per adjudicar el projecte tècnic de rehabilitació de la Casa de la Premsa el proper mes de setembre. Es preveu que per Nadal se sabrà quin despatx d'arquitectes s'encarregarà de redactar el projecte durant l'any 2018. Per aquesta feina tindrà una aportació municipal d'uns 150.000€. Aquestes informacions les van donar representants de l'Ajuntament a la comissió de la Casa de la Premsa en una reunió celebrada el 12 de juliol.
La comissió de la Casa de la Premsa mantindrà un diàleg amb els arquitectes per fer-los saber quins usos i prioritats es volen per l'equipament. La comissió ha treballat en aquests aspectes els últims mesos i disposa ja d'un diagnòstic de les necessitats, que inclouen una sala d'actes, espais d'exposicions, espais de treball, sales de reunions i una cafeteria, entre d'altres.
El concurs que es convocarà té l'objectiu de recuperar l'edifici respectant la catalogació patrimonial, que obliga a mantenir la façana i alguns elements interiors tal com es van concebre originalment.
L'edifici és obra de l'arquitecte Pere Domènech i Roura, fill de Domènech i Montaner, té una façana de maons, elements de ferro i ceràmica. A l'interior destaquen les columnes, una escala monumental i nombrosos escuts de la ciutat de Barcelona.
La decisió de l'Ajutntament accelera el procés de recuperació de la Casa de la Premsa i el segrega del procés participatiu de decisió sobre els equipaments del Poble Sec que s'ha posat en marxa en les últimes setmanes. D'aquesta manera s'atén una reivindicació de la pròpia comissió, formada per més de vuitanta entitats i que té el suport de dos mil veïns. La comissió creia la Casa de la Premsa té una dinàmica pròpia que es troba en un punt de maduració molt important i que sotmetre-la al ritme del procés general del barri l'hauria entorpit. Els representants municipals van afirmar que comparteixen aquesta visió i que ha estat en la base de la seva decisió.
L'Ajuntament també ha previst reservar una quantitat d'uns centenar de milers d'euros per iniciar les obres el 2019 i d'alguns milions per concloure-les durant l'any 2020. Temps enrera s'havia dit que el cost de remodelació de la Casa de la Premsa podria estar entre 4 i 5 milions d'euros. La redacció del projecte tècnic serà la que determini quin serà el cost, al marge de les desviacions que hi pugui haver.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada