dijous, 7 d’abril de 2016

Palau de la Premsa

El Palau de la Premsa es va construir per a l’Exposició Internacional de l’any 1929 per acollir al mitjans de comunicació que cobrien l’Exposició.
Fou obra de Pere Domènech i Roura. Construït a l'Avinguda Rius i Taulet, durant molts anys va esser la seu de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Amb una superfície de 600 m², té soterrani i tres plantes, amb una concepció historicista barreja de diversos estils: neomudèjar, neoromànic, neogòtic, etc. Domènech utilitzà diversos elements d'estil modernista, segurament per influència del seu pare, Lluís Domènech i Montaner, com l'ús de maó vist, ferro i ceràmica.
En aquest moments l’edifici per a dins caldria millorar-lo ja que l’estudi arquitectònic que ha fet l’ajuntament no demostra que no té greus problemes estructurals. 


Quan es va redactar el Pla de Futur del Poble Sec 2010 -2020 ja es feia menció del Palau com equipament pel barri.


Al barri del Poble Sec ja fa més d’un any s’ha format la Comissió per a la Recuperació del Palau de la Premsa formada per veïns, associacions i diferents col•lectius del barri.
El poble Sec té una estructura allargada i en la zona de La França no hi ha cap equipament per l’ús dels veïns i veïnes.
Amb l’objectiu de recuperar l’edifici con un espai públic polivalent per a que els diferents col•lectius, entitats i associacions del barri puguin desenvolupar les seves activitats: (Exposicions, promoció de l’economia social, entitats, memòria històrica de la fira de l’any 1929, especialment per a la gent gran).

Volem que el projecte final es vagi decidint en un procés participatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada